Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од гушење со примена на техника од реален аикидо

Ѓуро Илиќ џудо мајстор 6 Дан, преку неколкку фотографии ќе покаже како со удари да го одвлечете вниманието на напаѓачот. Прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо.

Одбрана од напад-гушење со двете раце од страна. Го одвлекуваме вниманието со удар со лактот, во ребрата на напаѓачот, а потоа пласираме техника на фрлање, рушејќи ја рамнорежата на напагачот на десна страна назад.

На фотографиите прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кои се снимени во поранешниот филмски град во Битола.

Заинтересираните за посета на часови за самоодбрана можат да се јават кај Ѓуро Илиќ на телефон 070 206 655 или во просториите на Будо центарот.

More from СоветиMore posts in Совети »