Press "Enter" to skip to content

Фото вест: расцветаните магнолии на плоштадот “Магнолија“

Многумина не знаат дека плоштадот “Магнолија“ во Битола името го има добиено по убавината на магнолиите кои се засадени на дел од плоштадот и во паркот пред Јени џамија, а токму деновиве тие се расцветани.Поради состојбата во која се наоѓаме и ограничувањето на движењето, и поади тоа што секој со брзање поминува на “Магнолија“ убавите бои на расцутените магнолиии, во невоибичаената  розово-пурпурна боја, ретко кој ги забележува.Битолчани кои секој ден се во паркот и не забележаа дека фотографираме, ни рекоа дека магнолиите малку доцнат со цветањето,  а тоа е поради ладното време кое го имаме во овој период од годината, но нивната убавина е единствена.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »