Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од од фаќање со рака за околувратник од назад

Ѓуро Илиќ од Битола е основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку неколку фотографии ќе покаже како да се одбраните од фаќање со рака за околувратник, со примена на техники за самоодбрана од реалниот аикидо.

Одбрана од фаќање со една рака за околувратник од назад започнува со нагло завртување назад лево и ја прдфрламе раката преку десната рака, при што обезбедуваме контрола врз неа (во пределот на лакто), а со десната рака нанесуваме удар под брада при што продолжуваме со туркање додека противникот не го срушиме на тлото каде што го ставаме под контрола…

На фотографиите прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кои се снимени во поранешниот филмски град во Битола.

Заинтересираните за посета на часови за самоодбрана можат да се јават кај Ѓуро Илиќ на телефон 070 206 655 или во просториите на Будо центарот.

More from СоветиMore posts in Совети »