Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад со нож во гради

Ѓуро Илиќ од Битола е основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку неколку фотографии ќе покаже како да се одбраните од напад со нож во гради, со примена на техники за самоодбрана од реалниот аикидо.

Одбраната од напад со нож во гради се применува на тој начин што нападот на почетокот го спречуваме со удар со левата нога во пределот на лактот од внатрешната страна. Во истовреме со левата рака нанесуваме удар во десната слепоочница на напаѓачот при што напаѓачот го рушиме на тлото и му нанесуваме завршен удар за целосна контрола.

На фотографиите прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кои се снимени во поранешниот филмски град во Битола.

Заинтересираните за посета на часови за самоодбрана можат да се јават кај Ѓуро Илиќ на телефон 070 206 655 или во просториите на Будо центарот.

More from СоветиMore posts in Совети »