Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: младите на СДСМ со голем собир за денот на Европа (фото)

-Под мотото “Битола во сино“ младите на СДСМ, од Битола, Ресен, Прилеп и Охрид, го одбележаа Денот на Европа, а прославата се одржа пред просториите на Општинската зграда на СДСМ, започна со своите сеќавања, за тоа што се случуваше во Битола пред 10 години, Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.На присутните млади и други членови на СДСМ од Битола, додава Миновски им се обрати лидерот на партијата, Бранко Црвенковски.-Победата над фашизмот и обединувањето на Европа треба да научиме неколку работи, дека слободата е секогаш посилна од тиранијата, дека правдата е секогаш посилна од неправдата, дека доброто секогаш на крајот ќе го победи злото, има запишано дека рече Црвенковски.Миновски додава и тоа дека овој собир бил дел од кампањата на СДСМ за пармалментарните избори кои се одржувач токму во тоа време, по неколку дена.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »