Press "Enter" to skip to content

Совети од нутриционист: Како да го намалиме лошиот холестерол и да постигнеме регулација на триглицеридите во крвта?

Најчесто дисбаланс во организмот се случува во зимски временски услови каде што е намалена физичката активност и обично во тој период внесуваме лоша и неадекватна храна за нашето тело.

Поради тоа нашиот организам не работи артикулирано и тој самиот не може да ја обработи храната и доаѓа до наталожување на отровите во организам.

Во зимни услови телото има потреба за внесување на поголемо количество на масти и поради самото тоа потешко ги исфрламе токсините од телото со што ја нарушуваме самата клиничка состојба.

Она што е потребно да направиме во зимски услови е да правиме редовна детоксикација, а тоа се постигнува на два начина: со конзумација на одредени чаеви, џусеви или преку храна.

Препорачливо за регулација на триглицериди и холестерол во форма на чаеви е индискиот чај, зелен чај, свеж планински чај, а што се однесува до храната се пропорачува да се внесуваат во свежа форма (салати, варен зеленчук, варен кромид и варена брокула).

Напомена: за сите што долготрајно имаат проблем со холестерол и триглицериди на подолг временски период треба да конзумираат од горенаведените продукти.

Совет: исто така може да препорачаме “Витаф диет“ комбинација од органски семиња за целосна детоксикација на организмот.

За сите кои имаат потреба од совет, план на исхрана или комплетна фитнес програма можат да не контактираат на следниов мобилен број 070 355 654 или на Фаејсбк страна “Витаф 100% натурал“.

Нутриционист и фитнес советник: Тоше Соколов, “Витаф диет“.