Press "Enter" to skip to content

Невреме со силен дожд по 18 часот ја зафати Битола (фотогалерија)

Попладнево после 18 часот и Битола ја зафати невремето проследено со проследени со пороен дожд, грмежи и засилен ветер.Поројниот дожд со наврнати литри на метар квадратен донесе многу вода по улиците во Битола, но како и по секој пороен дожд најмногу вода имаше по “Иван Милутиновиќ“ каде се “слива“ дождовницата од Баирот, и беше поплавена.Најмногу вода имаше кај Безистенот, кај “Јавор“, кај “Кам маркет“ кај Пазарот, “Бела Чешма“ се до Дулието и на Индустрискиот пат.Низ фотографии кои ги направивме за време на невремето ви ја прикажауваме големата количина на вода која атмосферската канализација не можеше целосно да ја прифати, а граѓани преку социјалните мреже известуваа и за поплавувања на нивни дворови и подруми.