Press "Enter" to skip to content

“СФЕРА Интернешнал“ отвора изложба на Широк Сокак, на четири уметници

“СФЕРА Интернешнал“ вечерва ќе ја отвори изложбата во рамките на  проектот “ECHO II: Traditions in Transition“ кој е европски културен проект кој има за цел да покани уметници уметници кои работата во областа на сликарство, скулптура, графички дизајн и занаечиството да создадат оригинални уметнички дела инспирирани од локалната традицијаа ќе биде отворена во 19 часот во клубот “Јагода“, на Широк Сокак во Битола.

Учествуваа 4 уметници од Македонија, Грција, Бугарија и Унгарија кои твореа на уметничка резиденција во Преспанскиот регион во текот на месец мај 2021 година. За време на резиденцијата направени прекрасни дела кои ќе бидат изложени.

More from КултураMore posts in Култура »