Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: 13. Конгрес на СДСМ се одржа во Битола

На 13. Конгрес на СДСМ кој се одржа пред 10 во Битола, во Центарот за култура, беше изгласано Бранко Црвенковски да остане на чело на СДСМ во наредните 4 години.На  тајно гласање, за доверба гласаа 562 делегати, а само 6 беа против, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство.-Делегатите на Конгресот поразот на неодамна завршените предвремени парламентарни избори го објаснија со аргументот дека СДСМ на неодамна одржаните избори не се борел против ВМРО-ДПМНЕ како политичка партија, туку против државата, рече тогаш генералниот секретар на партијата, Андреј Петров, а тоа го дискутирале 20-тина делегати, со критички осврт, по завршувањето на Конгресот.Конгресот беше организиран со комплеетна техничка помош на ОО на СДСМ од Битола.

 

 

More from ВестиMore posts in Вести »