Press "Enter" to skip to content

“Grand Prix“ за монодрамата “Последната лента на Крап“, актер и режисер Ѓорѓи Јолевски

Жири  комисија на 22. издание на Фестивалот на монодрамата кој се одржува во Битола, а денес е затворањето, во состав Весна Петрушевска –  претседател, и членовите Тодор Кузманов и Љупчо Ѓоргиевски го донесе одлуките за тоа кој се добитници на наградите. 

“Grand Prix“  за најдобра претстава е доделена на “Последната лента на Крап“ од Семјуел Бекет, актер и режија Ѓорги Јолевски, во копродукција на МНТ Скопје и “Перипетија Продукција“ од Скопје

Награда за најдобра режија на Ѓорги Јолевски исто така за монодрмата “Последната лента.

Награда за најдобар актер на Биљана Драгичевиќ Пројковска за претставата „Кармен“ од Мигел Делибас во режија Дејан Пројковски од Драмски Театар Скопје.

Награда од публиката за претставата „Избувливиот човек“ од А.П.Чехов актер Ефтим Трајчов Ѓаурски режија Перо Даниловски продукција НУЦК „Бели Мугри“ Кочани.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »