Press "Enter" to skip to content

Општина Битола предвреме ќе исплати средства за стабилизација на ФК Пелистер

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска, оствари средба со претставници на навивачката група “Чкембари“ и со дел од раководните структури на ФК Пелистер.

Тема на разговорите беше актуелната соастојба во ФК Пелистер и проблемите со кои клубот се соочува.

Градоначалничката Петровска посочи дека од страна на општината ќе бидат преземени потребните чекори со кои ќе се овозможи предвремена исплата на обезбедените финансиски средства од буџетот на општината кон клубот, во насока на негова стабилизација.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »