Press "Enter" to skip to content

ЈКП “Водовод“ – Битола: апел за рационално користење на водата во викенд населбата над Ниже Поле

Заради големите летни жештини, водостојот на изворите “Црвена“, “Лак Поток“ и “Сапунчица“ е намален и затоа има намалување на притисокот и количините со вода на викенд населбата над селото Ниже Поле.

ЈКП “Водовод“ Битола апелира до граѓаните рационално користење на водата, бидејќи можни се прекини со водоснабдувањето, поради намалувањето на количините со вода за пиење на потегот – викенд насеба над селото Ниже Поле.

More from ВестиMore posts in Вести »