Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: битричанец каснат од куче скитник, сообраќајни контроли

На 30.07.2021 во СВР Битола, Р.Ч.(63)од с.Бистрица, битолско, пријави дека воблизина на факултетотБАС бил каснатод куче скитник.  

На 29 јули на подрачјето на СВР Битолабила спроведена засилена контрола вообласта на сообраќајот, при што билоконстатирано дека 24 возачи управувалевозила со брзина поголема оддозволената, шест возачи управувалевозило без возачка дозвола, три возилабиле со измината регистрација, осум возачи разговарале на мобилен телефон, 12 возачи управувале возило под дејствона алкохол и биле исклучени од сообраќај. За сите неправилностииздадени се соодветни поднесоци.