Press "Enter" to skip to content

ЈКП “Водовод“: прекин на водоснабдувањето над Брусничка населба, поставена цистерна кај “Чифлик“

Поради дефект на пумпната станица “Кирил Мајски“ во Нова Битола, која го снабдува со вода делот над Брусничка населба до селото Брусник, без водоснабдување ќе бидат граѓаните во овој дел од градот.

Се работи на санација на дефектот, а во меѓувреме нашите сограѓани ќе можат да полнат вода од цистерната што е поставена пред ресторанот “Чифлик“.

ЈКП “Водовод“- Битола