Press "Enter" to skip to content

Од денес целосна забрана за движење во шумските предели

Во текот на денешниот ден (вторник, 3 август) стапува на сила целосна забрана за движење во шумските предели низ Републиката.

Владата апелира до сите граѓани да не се движат низ шумските подрачја во земјата заради заштита на личната безбедност и заради спречување натамошно ширење на пожарите.