Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: удари со нога за одвлекување на вниманието на напаѓачот

Ѓуро Илиќ џудо мајстор 6 Дан, преку неколку фотографии ќе покаже како со удари да го одвлечете вниманието на напаѓачот. Прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо.

-Во реалниот аикидо, како што споменавме порано ударите служат одвлекување на вниманието на напаѓачот. Тие можат да се нанесат со раце (за кој стана збор во поранешните прилози) и со нозе.

Денес станува збор за основните удари со нога, на напред, со колено, настрана, полукружен удар…