Press "Enter" to skip to content

Започна проектот “Гордост 1“ за зачувување на ромскиот јазил преку он-лине речник

Библиотеката во Битола е прва културна установа која реализира Еразмус + проект во нашата држава.

Во рамки на проектот „ГОРДОСТ 1 – Зачувување на ромскиот јазик преку употреба на онлине речник. Во Битола се одржа состанок со партнерите „Jugendstil“ од Германија, „BARIKANIPE“ од Скопје, „PANOSER“ од Грција, „HEEDA“ од Унгарија и библиотеката „Димитрије Туцовиќ“ од Србија. На состанокот беа презентирани резултатите од анкетата што беше спроведена изминатите месеци, а се разговараше и за тековните активности и беа дефинирани идните чекори.

Проектот е во рамките на клучна акција 204 – Стратешки партнерства за образование на возрасни, финансиран од Македонската агенција за европски програми и мобилност преку Епреку Еразмус + програмата на ЕУ. 

 
More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »