Press "Enter" to skip to content

КУД “Илинден“ ја воодушеви публиката во Вевчани, на фестивалот “Преображење“ (фото)

На втората вечер од 11. по ред фестивал на народна култура “Преображење“ во Вевчани, КУД “Илинден“ од  Битола се претстави со целовечерен концерт, насловен како “Приказни од чаршијата“.Играорците и оркестарот на КУД “Илинден“ со својот настап ја воодушеви многубројната публика, со изведба на музичко сценски проект е симбиоза од ора, песни и обичаи преку кои се слави богатата градска традиција на Битола, и секако Македонија…Со овој концерт продолжи богатото културно лето на КУД “Илинден“, следејќи ги учеството на Фолклоријадата во Уфа, меѓународниот фестивал во Корча, “Локум Фест“, “Рудина Фест“, “Илинденски денови“ во Битола, а следат настапи во Охрид, Демир Хисар и Виница.

More from КултураMore posts in Култура »