Press "Enter" to skip to content

Едукативен тренинг за џудо ветераните во будо центарот во Битола (фото)

Во салата на Будо ценатрот во Битола, во заедничка организација на џудо федерацијата на Македонија, предводена од Ѓуро Илиќ (6 ДАН) и селекцијата на ветерани при ЏФМ предводена од селекторот Киро Здравески се одржа едукативен тренинг.На истиот претставниците на ДАН Комисијата одржаа едукативна презентација на техниките содржани во програмата за полагање за мајсторски (ДАН појаси).Претставниците од ветераните презентираа свои видувања и начини на изведување на некои џудо техники.Оваа соработка има интенции да продолжи и во иднина по другите џудо центри, со единствена цел анимирање и вклучување на се повеќе џудисти и симпатизери на џудо спортот чиј што развој бележи нагорна линија.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »