Press "Enter" to skip to content

“Поинаку“ започна со собирање на потписи за независни листа на советници, носител Габриела Илиевска

Согласно роковите за собирање на потписи, денес на иницијатива на “Поинаку“ од Битола се започна со собирање потписи за листа на советници, а за носител е пријавена, актуелната советничка во Советот на Општина Битола, Габриела Илиевска, која беше носител и на претходната листа.

Од “Поинаку“ денес соопштуваат дека ја започнаат постапката за собирање на потребните 350 потписи за листа на советници во советот на Битола. Собирањето на потписите е до 30 август секој ден во периодот од 08 до 20 часот во просториите на Државна изборна комисија во Битола (зградата на поранешна општина Борово), а како истакнувата од “Поинаку“ денес била собрани половината од потребните потписи. 

Листата носи наслов “Група избирачи-за членови на совет на Општина Битола-Габриела Илиевска”.

 

More from ВестиMore posts in Вести »