Press "Enter" to skip to content

Во Битола до 17 часот гласале 46 проценти од вкупниот број избирачи

Општинската изборна комисија во Битола информира дека до 17 часот на Локалните избори гласале 46 проценти од вкупниот број на избирачи во Единствениот избирачки список каде се евидентирани 80.882 граѓани со право на глас.

Изборниот процес се реализира на 170 избирачки места во Општина Битола, a на Локалните избори евидентирани се 6 кандидати за градоначалник и 14 листи со кандидати за членови на Советот на Општина Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »