Press "Enter" to skip to content

Во аптека “Роса Вита“ недела посветена на нашите најмили

Посетете нè за да се снабдите со омилените “Novalac“ формули!

Novalac 2“ млечната формула е прилагодена за исхрана на доенчиња постари од 6 месеци. Дел е од разновидната храна, но во првите 6 месеци не смее да се употребува како замена за мајчино млеко. Соодветна е како дополнителна храна ако доењето не е доволно, но и како преодна храна по употреба на “Novalac 1“ почетната млечна формула за доенчиња.

Универзалната млечна формула “Novalac 2“ има сличен состав како мајчиното млеко. Ги содржи сите протеини, масти, јаглехидрати, аминокиселини, витамини и минерали кои се потребни за здрав раст и развој на доенчиња.

Додадените omega-3 и omega-6 масни киселини придонесуваат за нормален развој на мозокот и видот на доенчињата

Извор на витамин Д (за нормален раст и развој на коските на доенчиња), Ц, Е, К1 и биотин

-Извор на калциум

Novalac 3 Junior“ млечната формула е наменета за деца на возраст од 1 до 3 години како последователна храна по употребата на Novalac 2“ или која било друга преодна млечна формула.

Novalac 3 Junior“ ги задоволува сите нутритивни потреби за правилен раст и развој на децата на таа возраст. “Novalac 3 Junior“ е дел од голема палета на производи кои се наменети за доенчиња и се со внимателно одбрани состојки и докажан квалитет.

Novalac 3 Junior“ обезбедува:

Збогатена со витамини и минерали

Содржи калциум и витамин Д, кои се неопходни за нормален раст и развој на коските

-Содржи железо кое придонесува за нормални когнитивни функции на детето

Јод кој обезбедува нормален раст на децата

Денес исто така ви ги претставуваме пост-породилните килоти за еднократна употреба од “CHICCO“ кои може да ги најдете во нашата аптека!

Меки хигиенски килоти за еднократна употреба, идеални за првите неколку дена после породувањето, особено после царски рез или во присуство на конци. Неткаени килоти. за еднократна употреба, идеални за употреба во текот на хоспитализација, изајнирани за користење со пост-натални хигиенски влошки, 4 парчиња

Посетете нè: ул. “Моша Пијаде“ 11-13, Битола, во влезот на Старата Чаршија, наспроти “Брза помош“.