Press "Enter" to skip to content

РЕК “Битола“: Блок 1 ставен во функција и продолжува со производство на електрична енергија

Ја известуваме јавноста дека РЕК Битола е ставен во функција и продолжува со производство на електрична енергија.

Синоќа во три часот по полноќ Блок 1 е синхронизиран со електроенергетскиот систем на Република Северна Македонија. 

Продолжуват активностите за ставање во функција и на Блок 2 кој беше во ремонт. Се очекува до крајот на неделата и оваа постројка да биде “на мрежа”.