Press "Enter" to skip to content

Библиотеката домаќин на Еразмус проекти

Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола минатата недела беше домаќин на партнерските состаноци од стратешкото партнерство “РомАБЦ оди напред – понатамошно развивање на иновативни методи за борба против функционалната неписменост кај Ромите и други групи со помали можности во Европа” и на проектот “Грижа за здравјето на Ромите 2“.

-Чест ни е беше да бидеме домаќини на партнерите од Германија, Унгарија, Романија, Бугарија и Грција, средба на кој присуствуваа општини и невладини организации од наведените земји, рече директорот м-р Бојан Стефановски. 
More from КултураMore posts in Култура »