Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: санционирани 25 возачи поради пречекорување на брзината

На 24.11.2021 на подрачјето на СВР Битола била спроведена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од пропишаната.

Притоа, биле преземени 25 мерки и тоа 7 за пречекорување на максималната дозволена брзина во населено место и 18 за пречекорување на максималната дозволена брзина надвор од населено место.

За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.