Press "Enter" to skip to content

Во Библиотеката се одржа 16. средба на роднокрајните писатели

Во просториите на НУУБ „Св. Климент Охридски“ Битола се одржа традиционалната 16. (Шеснаесетта) Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија. Темата на Тркалезната маса беше: “Пишувањето – комуникација со моето небо и другите”.Беа пристигнати 12 текстови од учесниците од Битола, и Скопје меѓу кои Академик Владимир Костов, проф. д-р Христо Петрески, Добре Тодоровски, Академик Зоран Пејковски, Петре Димовски, Ѓорѓи Прчков, Љубе Митрејчевски, Сања Мучкајева-Видановска, Весна Мундишевска-Вељановска, Илче Стојановски, Јован Ѓуровски, Биљана Т. Димко и активно присутен поетот Никола Илијовски.

Текстовите од Средбата се публикувани во 16-тиот Зборник на излагања.

More from КултураMore posts in Култура »