Press "Enter" to skip to content

Санкционирани 17 возила што вршат јавен превоз на територија на СВР Битола 

Денеска (26.11.2021) во временскиот период од 08.00-14.00 часот  на подрачјето на СВР Битола била спроведена  регионална акциска контрола на возила со кои се врши јавен превоз на патници.

Притоа, биле контролирани 80 возила, а биле утврдени 17 неправилности, кои се соодветно санкционирани.

Од нив девет за неисправен уред за сопирање, две за неисправен уред за управување и тн.