Press "Enter" to skip to content

Миа Димовска и Филип Ангела победници на општинскиот натпревар во понг-понг за основци (фото)

Во организација на Сојузот за училишен спорт од Битола, во спортската сала во Економското училиште во Битола, се одржа општински натпревар во пинг-понг за основни училишта во женска и машка конкуренција, по одржаните натпревари во училиштата.Во натпреварите во женска конкуренција во која учество зедоа 7 училишта од зона Битола, регион запад, во екипна конкуренција ообедник е ОУ “Климент Охридски“, второпласирано е ОУ “Тодор Ангелевски“ и на трето место е ОУ “Даме Груев“.  Во поединечна конкуренција на прво место е  Миа Димовска од ОУ “Даме Груев“, на второ место е Марија Стојановска од ОУ “Тодор Ангелевски“ и на трето место Ева Стефановски од ОУ “Климент Охридски“.Во машка конкуренција учество зедоа 9 училишта од зона Битола, регион запад, во екипна конкуренција на прво место ОУ “Славко Лумбарковски“, на второ место е ОУ “Трифун Пановски“ и на трето место ОУ “Коле Канински“. Во поединечна конкуренција првопласиран е Филип Ангела од ОУ “Климент Охридски“, второплсиран е Дарко Китановски од ОУ “Коле Канински“ и на трето место Христијан Илиевски од ОУ “Славко Лумбарковски“. 

More from СпортMore posts in Спорт »