Press "Enter" to skip to content

Закажете си “Нова младост“ во “БОДИ М“

Во козметиката и естетиката постојат најразлични третмани кои ни овозможуваат да го забавиме процесот на стареење. Еден од тие третмани е и најнова најнапредна технологија која користи фокусирана ултразвучна енергија (Hifu ) и се користи во третман на опуштена кожа која ја има изгубено свежината и сјајот каде се присутни видливи брчки.

Самата технологија која се применува се споредува со хирушкиот лифтинг. Но, тука се работи за неинвазивен третман, кој користи фокусирана светлина, каде нема употреба на скалпел и анестезија, а се работи за третман кој е клинички докажан и дава одлични резултати.

Механизмот на дејство на “Hifu“.

При третманот со (Hifu ) се стимулираат клетките да создавааат нов колаген и еластин на тој начин ја ревитализира, подмладува и ја лифтира кожата. Идеален третман е за лица кој не прифакаат инјективни третмани, а дава одлични резултати. Инаку самиот третман слободно може да се комбинира и со другите естетски третмани на тој начин резултатите се уште подобри.

Зошто би се одлучиле за овој третман?

Се работи за третман кој е неинвазивен и безболен. Епидермисот површинскиот слој на кожата е заштитен кој го прави поразличен од другите естетски третмани каде се употребуваат ласери, радиофреквенција и други технологии.

Што се постигнува со помош на Хифу третманот ?

-подобрување на текстурата и квалитетот на кожата

-затегнување, лифтирање и подигнување на веги

-бришење на брчки на врат и топење на подбрадок

Третманот се повторува на секои 6 месеци и може да се третира секој дел од телото. Јавете се и закажете си НОВА МЛАДОСТ во БОДИ М