Press "Enter" to skip to content

Коњановски и Мицковски на увид во завршните работи на северната трибина на стадионот (фото)

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ – Христијан Мицковски во рамките на посетата на Битола, заедно со градпначалникот Тони Коњановски, Олга Лозановски и Пеце Милевски изврпија увид во градежните работи на изградбата на северната трибина на стадионот под Тумбекафе.Мицковски од страна на одговорните во локалната самоуправа беше запознат до каде се градежните работи за завршување на трибината и комплетирањето на целиот комплекс.-Изградбата на стадионот, односно на северната трибина од функционална целина стадион од Тумбе Кафе во Битола е започната во 2016 година од страна на претходната локална самоуправа предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Во моментот во тек се изведуваат градежни активности по забелешките од надзорот. Исто така во тек е постапка тендерска за набавка на столчиња за трибината. Капацитетот на трибината ќе биде 4.800 гледачи, а целиот стадион ќе собира 9.980 гледачи, напиша Мицковски по посетата на стадионот.