Press "Enter" to skip to content

Наде Смилевска и Давид Смилевски победници во општинското првенство во шах за основци

Во организација на Сојузот за училишен спорт од Битол се одржа опптинското првенство во шах, за учениците од основните училишта од Битола. 

На општинско првенство во шах во машка конкуренција победник е ОУ “Елпида Караманди“ второпласирано е ОУ “Коле Канински“ и на трето место ОУ “Трифун Пановски“. Во женска коннкуренција победник е ОУ “Кирил и Методиј“ на второ место ОУ “Стив Наумов“, а на трето место ОУ “Трифун Пановски“.Поединечно победник во женка конкуренција е Наде Смилевска, второпласирана е Лина Чашитовска, а на трето место е пласирана Јана Китановска.

Во машка конкуренција победник е Давид Смилевски, второпласиран е Андониан Волканов и на трето место е Андреј Огненовски.

More from СпортMore posts in Спорт »