Press "Enter" to skip to content

Одличен настап на младите стрелци на државното првенство во стрелаштво

По општинското првенство во стрелаштво, со воздушна пушка, кое се одржа на стрелиштето во Битола, во организација на Сојузот за училишен спорт од Битола, најдобрите се натпреваруваа на државно првенство за основци и средношколци, кои деновиве се одржа во Охрид.

Општина Битола на државното првенство настапо со десет ученици, од кои шест од основните и четири од средните училишта, кои постигнаа одлилни резултати.

Пласманот на битолките млади стрелци:

1. место, Теодора Христова, од ОУ “Стив Наумов“,

1. место, Андреј Велјаноски од ОУ “Тодор Ангелевски“ ,

2. место, Вања Арсиќ од ОУ “Климент Охридски“,

3. место, Лела Стојановска ОУ “Климент Охридски“.

More from СпортMore posts in Спорт »