Press "Enter" to skip to content

Ристо Груевски в.д. директор на СОУ “Таки Даскало“

Во средното општинско училиште “Таки Даскало“ од Битола назначен е нов в.д. директор, дипломираниот професор по географија Ристо Грујовски, соопштија од Општина Битола.

Грујовски покрај тоа што е познат како професор битолчани го знаат и како претседател на здружението “Дамјан Груев“ од Битола, кое ги организираше чествувањата за Даме Груев во Битола и село Смилево.

Тој доаѓа на местото на досегашниот в.д директор Добре Босилковски.