Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад со удар со нога на два начини (21) (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот ве напаѓа со нога со примена на техника од реален аикидо.

Две одбрани од напад  со нога, кога напаѓачот напаѓа од напред, како што е презетнирано на краткото видео.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кое е  снимено во поранешниот филмски град во Битола.

More from СоветиMore posts in Совети »