Press "Enter" to skip to content

ЈП “Стрежево“ со хуман гест, парите за Нова Година ги донираа за лекување на самохрана мајка

Јавното претријатие “Стрежево“ непродуктивните новогодишни трошоци ќе ги донира за лечење на млада битолчанка, а при донирањето на парите на битолчанката, директорот на ова претријатие од Битола, Менде Граматковски, рече:

-Денес дониравме финансиски средства за лекување на млада битолчанка, со надеж да помогнеме една храбра, самохрана мајка да може да продолжи по својот животен пат и покрај сите пречки и предизвици. “Стрежево“ е општествено одговорно претпријатие и хуманите практики се вредности кои се наша трајна заложба. Во овие моменти нашата заедничка помош и е повеќе од потребна, и сега е вистинскиот момент кога треба да сме обединети со заедничка хумана цел, и упати порака:

-Во време на новогодишни празници да не ја загубиме вербата во човечноста и заедно, сплотени да и помогнеме на Мери повторно да зачекори.