Press "Enter" to skip to content

“Сумнал“ организира предавање на тема “Да, депресијата се лечи!“

“Сумнал“  здружението за развој на ромската заедница во Битола организираа предавање на тема “Да, депресијата се лечи!“, а предавањето го одржа проф. д-р Гордана Ристевска Димитровска.-Предавањето „Да, депресијата се лечи!“ цели да ја зголеми свеста за депресијата, особено во ромската популација. Сакаме да им доловиме на луѓето кои немаат предзнаење за депресијата, дека тоа е болест како секоја друга, дека се лечи, дека има многу можности да се подобри животот и да се спречи страдањето. Присутните беа  запознаени со начинот како депресијата се манифестира, нејзините форми, како луѓето се чувствуваат, како се лекува и како можеме да им помогнеме. Се надеваме дека ќе помогнеме да се разбијат предрасудите и невистините кои кружат во народот за депресијата, вели Фарма Барјам Аземовска.