Press "Enter" to skip to content

Родител од Битола со голема донација за децата од заводот “Кочо Рацин“ од Битола

Родител на дете со посебни потреби денес донира во Заводот за рахабилитација на децата со оштетен глас и слух “Кочо Рацин“ во Битола, кој од неодамна е и основно училиште со ресурсен центар донира опрема и новогодишни пакетчиња за сите деца.-Како мајка на дете со посебни потреби за децата кои што се тука во Центарот за деца со оштетен слух и говор донирав новогодишни пакетлиња за сите деца, вкупно 84, а на барање на директорката имав уште една донација која се состои од пет проектори и еден компјутер лап-топ, рече Ана Георгиев од Битола.Од Заводот ја искажаа благодарноста за донацијата, но и кон сите кои се сетија на овие деца во време на новогодишните празници.

More from ВестиMore posts in Вести »