Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: запленети околу 1.000 парчиња пиротехнички средства во Битола

На 23.12.2021 во близина на Градскиот пазар кај “Турската менза“ во Битола полициски службеници кај 50 годишник од Битола пронашле и одземеле 415 разни видови пиротехнички средства.

Истиот ден, во Градскиот пазар Битола кај друго лице од Битола биле пронајдени 374  парчиња огномети, а од трето лице од Битола одземени биле 66 парчиња.

Во близина на Центарот за култура во Битола биле одземени  26 парчиња пиротехнички средства, а од лице пред стоковна куќа биле одземени 71 парче пиротехнички средства.

По целосно расчистување на случаите ќе бидат поднесени соодветни пријави.