Press "Enter" to skip to content

Ротаракт Широк Сокак Битола ја реализира 8. по ред традиционална предновогодишна акција

Тимот на  Ротаракт Широк Сокак Битола може да се шоали со уште една успешно реализирана предновогодишна акција, која е  традиционалната 8. по ред предновогодишна донаторска акција.За разлика од минатите години Ротаракт Широк Сокак Битола оваа година својата акција  ја спроведе на поинаков начин, а се она што го добија како донација во оваа акција ќе биде донирано кај децата од предучилишна возраст.Вчера и денес имаа поставено свој штанд на Широк Сокак,  пред “Веро“, каде битолчани донираат училишен прибор како боенки, дрвени боички, фломастери, болкчиња, сликовници, како и топла облека, а во кафулето “Камарите“ со утринско кафе битолчани оставаа донации.