Press "Enter" to skip to content

Пратеничката од Битола, Бисера Костадинова Стојчевска, потпретседател на СДСМ

Новиот претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски синоќа на седница на Централниот одбор ја доби довербата да биде мандатар на новата влада на местото на Зоран Заев, а ги соопшти и имињата кои ќе бидат негови најблиски соработници и членови на Извршнот одбор на  СДСМ, а меѓу нив е пратеничката од Битола.

За еден од петте потпретседателот на СДСМ е избрана и Бисера Костадинова Стојчевска од Битола. 

Бисера Костадинова Стојчевска е актуелен пратеник во Парламентот, инаку е професор на Педагошкиот факултет во Битола.