Press "Enter" to skip to content

Бадникови поворки ја распредели храната на ранливите категории и го посети Ковид центарот во болницата

Бадниковата поворка денес одржа на Широк Сокак, започна кај Офицерски, а заврши во храмот “Св. Димитрија“ во Битола, а претходните три дена имаа поставени црвен тепих на “Магнолија“ каде битолчани донираа.

По собирањето Координативното тело на Бадбиковата поворка ја распредели храната која се собра за луѓето на кои им е најпотребна. Потоа како и изминатата година со мало внимание и многу љубов тие ги посетија болните и персоналот во Ковид Центарот во Битола, каде со мала донација им беше посакано брзо оздравување.

-Љубовта се множи со делење, порачаа од Кооринативното тело на Бадниковите поворки од Битола.