Press "Enter" to skip to content

Ноќва еден посилен и неколку послаби земјотреси почуствувани во Битола

Само што битолчани малку поздравија на силниот земјотрес во неделата вечер, синоќа беа вознемирени од нов земјотрес кој е регистриран во 01:52 минути по македонско време, кој имач епицентралното подрачје кај Лерин со јачина од 4,4 степени според Рихтеровата скала, а спорен некои агенции во Бистрица.

Послаб земјотрес е ргистриран утровово 4:28  кај Лерин со јачина од 2,8 степени.