Press "Enter" to skip to content

ФК Пелистер стартуваше со подговките, на прозивката и градоначалникот Коњановски (фотогалерија)

Фудбалскиот клуб Пелистер од Битола со натежнати бројни проблеми се враќа во 100% сопственост на Општина Битола.Фудбалерите на Пелистер денес во 13 часот ја одржа прозивката на стадионот “Петар Милошевски“ во Битола, а на прозивката се јавија сите фудбалери кои беа се на располагање на стручниот штаб.Градоначалникот Тони Коњановски и директорот на ЈП “Водовод“ Пеце Милевски, беа на првата прозивка, на која со фудбалерите и стручниот штаб, разговараа за проблемите со кои се соочува ФК Пелистер.Градоначалникот Коњановски, на средбата информираше дека локалната самоуправа во соработка со новата управа на клубот ќе даде комплетна поддршка на функционирањето на ФК Пелистер со цел негова стабилизација и санирање на заостанатите обврски, а во насока на постигнување на високи резултати на клубот во пролетната сезона.По состанокот со градоначалникот фудбалерите на Пелистер предводени од Горан Ганчев го одржаа првиот тренинг.Зарада зачувување на теренот на стадионот фудбалерите ќе тренираат на “Ќумурното игралиште“.

More from СпортMore posts in Спорт »