Press "Enter" to skip to content

ЈП “Комуналец“ го репарира и повторно го постави филџанот на кружниот кај Педагошка

Оштетениот филџан, кој пред неколку години беше поставен на зелената површина во кружниот тек кај “Пегагошка“ екипи на јавното претријатие “Комуналец“ од Битола го “извадоа“ и го санираа поради оштетеноста на бојата.

-Денес, филџанот кој е репариран повторно е ставен на кружниот тек кај Педагошки факултет на влезот во Битола од страната на Охрид , како симбол на ритуалот на битолчани, пиење кафе, сопштија од ЈП “Комуналец“ од Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »