Press "Enter" to skip to content

Библиотеката го испочитува ликот и делото на Радован П. Цветковски

Во холот на НУУБ “Св. Климент Охридски“ во Битола, поставена е изложба на дела, посветена на починатиот писател. Радован П. Цветковски, поет, раскажувач, литературен критичар, есеист, писател за деца и млади и фолклорист.

Делата на Цветковски се застапени во повеќе антологии, а во библиотеката во Битола се наоѓаат сите негови дела, кои битолчани можат да ги позајмат и прочитаат. 

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »