Press "Enter" to skip to content

ЈП “Паркинзи“ Битола: денес од Офицерски започнува акција за санкционирање на непрописно паркирани возила

Јавното претриатие “Паркинзи“ – Битола , во соработка со СВР Битола и Општина Битола , започнувајки од 05.02.2022 ќе врши санкционирање на непрописно паркираните возила во Општина Битола.

Акцијата започнува во просторот околу Офицерскиот дом каде што во текот на викендите има голем број на непрописно паркирани возила , а ќе продолжи наредната недела во улиците каде што се детектирани голем број на паркирани возила на коловозна лента , тротоар и зелена површина.

Ги замолуваме граѓаните да ги паркираат своите возила на паркинг просторот на ЈП “Паркинзи“ или во своите дворови.

More from ВестиMore posts in Вести »