Press "Enter" to skip to content

Библиотеката со изложба на дела и преводи на д-р Драги Михајловски

Во чест на  проф. д-р Драги Михајловски (16.10.1951- 21.02.2022), еден од најреномираните македонски писатели и преведувачи, кој ќе остане запаметен и по преводите на собраните дела Шекспир, НУУБ “Св. Климент Охридски“ од Битола постави изложба на неговите дела и преводи.Убав гест во чест на Михајловски, кој беше роден во Битола, кој со својата работа, посебно со преводите на Шекспир остави огромна трага. 

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »