Press "Enter" to skip to content

Специјалистичка обука и показна вежба за евакуација на жичарница на “Копанки“ (фото)

На ски-центарот “Копанки“ се организира специјалистичка обука, тренинг и вежби за заштита и спасување на планина. Исто така се одржа и показна вежба за евакуација на жичара на тимовите за брз одговор на Дирекцијата за заштита и спасување на планина од Битола, Велес, Прилеп и техничката служба на ски-центарот “Копанки“.Инаки, целата техничка служба на ски-центарот “Копанки“ се вработените во хотел “Молика“.Обуката и вежбата се дел од годинешните предвидени активности на Центарот за обука на ДЗС на СРМ.

More from ВестиMore posts in Вести »