Press "Enter" to skip to content

“Паркирај совесно” и “Паркирај одговорно” – превентивна акција

Отсекот за превенција при СВР Битола денеска 4. март на подрачјето на Општина Битола, реализира превентививна активност во соработка со Републичкиот совет за безбедност на патниот сообраќај како и членови од училишната сообраќајна единица од Средното општинско училиште “Таки Даскало”-Битола под мотото “Паркирај совесно” и “Паркирај одговорно”.

Во активноста на неправилно паркираните возила им беа ставени флаери на возилата за почитување на правилата,како и укажување на тоа дека сеуште важи законот за поседувањето на зимска опрема за возилата.

More from ВестиMore posts in Вести »