Press "Enter" to skip to content

Сојузот на спортови на Битола вечерва ќе ги додели наградите на најдобрите во 2021 година

Сојузот на спортови на Битола денес во салата на Народниот театар во Битола ќе ја одржи по 57. пат манифестацијата “Избор на спортист на Битола“.

На манифестацијата ќе бидат доделени награди на најдобрите 10 спортисти на Битола во сениорска конкуренција, најдобрите екипи во сениорска конкуренција. Ќе бидат доделени награди на млади спортисти, младински екипи. 

Сојузот ќе додели и посебни признанија на спортисти, професори по физичко воспитување, здруженија и компании кои помогнале во развој на спортот во Битола, како и плакети за животно дело на спортски ветерани.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »